Dagens Bilder

Tove Styrke Backstage Debaser Medis 2010 För StyleBy

Tove Med Elin Kastlander

Tove Besökte Birsta CityDetta var den 4 December men jag hittade bilderna idag.

Dagens Bild

Tove På P3 Guld GalanEfterfesten:

Tove skriver autografer till fans

Tove Uppträder På Debaser Slussen - Stockholm

"Idol" Är Raderat - Nya Tove Är HärAlla kopplingar till
"Idol" är borta. Nu låter Tove Styrke och hennes tremannaband som en electrogrupp från Berlin. På Stockholms mesta rockklubb ser hon ut som en blandning mellan Marilyn Monroe och Lisbeth Salander, eller kanske helt enkelt som Marilyn sett ut om hon levat i dag och varit emo.
Styrke är noga med att inte röra en min, absolut inte le. Det är tydligt att ingenting får verka insmickrande eller gulligt. Det är bara melodierna som fortfarande smakar socker.
Kroppsspråket är återhållsamt och minimalistiskt. Hon kopierar Robyn i sina få, hårda dansbreak. Och när hon liggandes inleder "Chaos" med luftig, väsande sång, påminner hon om tidiga Madonna.

"Beating on a better drum", "Close enough", "Million pieces"... alla låtar har blivit av med sin radiovänliga finish, de har ruffats till och skitats ned. Basen och trummorna ligger långt fram, synthslingorna i "Million pieces" har trasats sönder och låter som om någon spelar såg.

Debaserspelningen sätter punkt för den turné som pågått sedan popstjärnans debutalbum kom 2010. Nu ska hon lanseras utomlands som Sveriges nästa pophopp, efter artister som Lykke Li och September.
Och jag älskar att den nya publiken bara får se den här, färdiga, ascoola versionen av Tove Styrke.
Visst. Ibland känns imagen överspelad och det överdrivna självförtroendet känns naturligare hos Howlin' Pelle.
Men man får inte glömma att Tove Styrke är 19 år.
Om hon fortsätter utvecklas i den här farten... Då har vi en internationell popstjärna av astronomiska mått inom några få år.

Intervju Med ToveNu ska Tove Styrke slå i utlandet

Tove Styrke säger hej då till Sverige.

I alla fall för ett tag.

Nu ska hon slå stort utomlands.

På torsdag spelar Tove Styrke, 19, på Debaser i Stockholm. Det blir den sista spelningen i Sverige på länge. Redan nästa helg skickar hennes skivbolag ut henne på en utlandsturné med ett enda syfte – att visa upp henne för övriga världen.

– Det ska bli skönt att starta helt blankt. En ny utmaning. I Sverige startade allt med att många redan visste vem jag var, säger hon.

”Växte upp snabbt”

För drygt två år sedan knep hon en tredjeplats i ”Idol”. Själv är hon minst sagt nöjd med utvecklingen fram till i dag. Men den ryggsäck som programmet kan medföra ser hon inte speciellt positivt på.

– Jag skulle inte rekommendera en vän att söka till ”Idol” om det fanns kvar. Det gör tyvärr ofta mer skada än nytta. Däremot vet jag inte om jag skulle befinna mig där jag är i dag om jag inte varit med.

Att det har gått så bra för henne tror hon ligger i att det har funnits ett tomrum som hennes typ av musik fyller.

– Jag står för en bredd men ändå med kredibilitet. Och så är jag ung, säger hon.

Men att hon bara är 19 år och knappt hunnit ta in hajpen i Sverige skrämmer henne inte inför den kommande utlandsexponeringen. Att karriären gått från noll till hundra på väldigt kort tid har tvingat henne till att sätta tydliga gränser, förklarar hon.

– Förhoppningsvis gör jag inte de misstag som många andra i min ålder gör. Jag var tvungen att växa upp snabbt. Men en nackdel med min ålder är trovärdigheten. Folk förväntar sig att man sjunger om sådant man upplevt och då behövs livserfarenhet, säger hon.

Jämförd med Robyn

I dag har Tove Styrke artisten Björk som förebild. Men under sin uppväxt lyssnade hon mest på progg.

– Det var en revolt mot de artister jag tvingades växa upp med: Spice Girls, Backstreet Boys och Eminem. Jag gör nog fortfarande en revolt mot den sortens musik, säger hon.

Styrkes debutalbum, som släpptes 2011, har både blivit jämfört med Robyn och hamnat på New York Posts lista över tio namn att hålla koll på under samma år.

– Jag fick höra det från ett fan, men de gick ut lite väl hårt. Jag hade inget inplanerat och det är minst sagt lite svårt att nå upp till den statusen. Men det är klart att jag blir smickrad, säger hon.

”Sveriges stolthet”

Att bli jämförd med Robyn ser hon som ett väldigt fint betyg.

– Hon är ju Sveriges stolthet. Det är viktigt att det finns en stark ikon.

Du är nominerad för Årets låt i P3 Guld och har sagt att du tänker ta emot priset naken om du vinner. Hur tänkte du då?

– Ja, jag vet inte varför jag sa så. Men herregud, Veronica Maggios låt är nominerad i samma kategori. Jag vinner aldrig mot henne.

”Ska bli sjukt kul”

Men innan både Grammisgalan och P3 Guld väntar torsdagens spelning på Debaser i Stockholm, vilken alltså blir den sista spelningen för 19-åringen på väldigt länge.

– Det ska bli skönt att sätta punkt för det oändliga klubbgigandet. Men det ska bli sjukt kul att köra på Debaser. För de som inte har sett mig sedan ”Idol” är jag så jäkla mycket bättre nu.

Dagens Bild

Dagens Bilder

Tove På Elle Galan Med Micael Bindefeld

Årets Look I Samarbete Med L´Oréal Går I År Till: Tove Styrke!Tove Styrke, 19, går från klarhet till klarhet: från Idol till de utsålda scenerna, från rosa till blått hår, från grunge till elegans. Och för att citera New York Post: Gorgeous Swedish pop perfection! Vi träffade henne innan galan.

av MARI JANSON foto ALL OVER PRESS

Hur firar du i kväll?

– Med champagne med mina vänner, jag ska vara jätteglad och njuta av kvällen!

Bästa partytrick?

– Glitter gör alltid susen, tycker jag. Gärna i hela ansiktet, och det går aldrig att få bort. Men jag gillar det!

Ditt bästa mingelknep?

– Ibland pratar jag om vädret, fast det är rätt genomskinligt … Det bästa är nog att inte fastna vid en punkt, att hålla sig i ständig rörelse.

Vad beställer du i baren?

– Öl oftast.

Har du alltid varit en modexcentriker?

– Det visuella är en stor del av uttrycket, det är lätt och roligt att uttrycka sig med kläder. När jag var liten bodde jag i utklädningslådan.

Vad har du på dig hemma i morgon?

– Jag har ofta på mig konstiga saker även om jag är hemma ensam: peruker, massa smink och glitter. Det är bra för kreativiteten! Men om jag är hemma och sjuk blir det bara något bekvämt, som en onepiece.

Tove Styrke - Million Pieces - Nokia N9 Launch

http://youtu.be/e2NT4qO3BFs

Dagens Bilder