Tove Styrkes Kollaps: ”Hon Är Helt Slutkörd”

Tove Styrke knäcktes av det tuffa schemat.

Nu ställer hon in alla planerade framträdanden och många arrangörer jobbar hårt för att ersätta henne.

– Det är så klart jättetråkigt, säger Micke Lindblom på Stadsfesten i Bollnäs.

Tove Styrke ställde i går in hela sin sommarturné – bara dagar före premiärdatumet.

Nu har arrangörerna fullt sjå med att ersätta 19-åringen.

– Hon var en stor bokning för oss, kanske inte den största akten, men ändå. Vi har bara fått höra att hon är sjuk. Vi får se om vi hinner ersätta henne, säger Annika Nehrer på Västerås Cityfestival.

Besvikelsen är stor, samtidigt som man har förståelse för den unga artistens situation.
– Det är så klart jättetråkigt, speciellt för de som bara har köpt biljetter för att se Tove. Men det är bara att gilla läget. Hon är tydligen utbränd, helt slutkörd. Hon har ju turnerat rätt hårt, säger Micke Lindblom på Stadsfesten i Bollnäs.

Lite info

På Salafestivalen har man mottagit samma besked.
– De har sagt att hon ställer in för att hon är helt slutkörd. Hon är väl överansträngd, hon har jobbat nere i Tyskland och behöver väl ledigt, sägerGunilla Holmström, ansvarig för festivalen.

Anna Frisk på Sundsvalls gatufest har fått lika lite information kring sångerskans mående som alla andra.

– Vi vet bara att hon ställer in av personliga skäl. Bokningen skulle ha kompletterat artistutbudet bra, det är synd att hon ställer in, säger Anna Frisk.

Sönderjobbad

Det var igår beskedet kom att Tove Styrke tvingas ställa in sin planerade sommarturné.
Efter två år av intensivt arbete har hon kommit till en punkt där hon behöver en paus, skriver konsertarrangören Live Nation i ett pressmeddelande.
– Jag är hemskt ledsen, jag menar det verkligen från djupet av mitt hjärta, hälsar Tove Styrke i meddelandet.

”Ta hand om er”

Hon utesluter möjligheten att hinna repa sig i tid för att genomföra någon av konserterna.
– Jag önskar så att jag hade kunnat genomföra spelningarna i sommar, men under rådande omständigheter så går det bara inte. Ta hand om er. Det tänker jag göra.
I januari lämnade Tove Styrke Sverige för att satsa på en utlandslansering. I en intervju med Nöjesbladet berättade hon hur raketkarriären tvingat henne att sätta tydliga gränser.
– Förhoppningsvis gör jag inte de misstag som många andra i min ålder gör. Jag var tvungen att växa upp snabbt, sa hon då.

Tove Styrke Ställer In Peace & Love

Vid midnatt natten till torsdag skulle Tove Styrke ha ställt sig på scenen under Peace & Love-festivalen i Borlänge, men hon tvingas nu ställa in. Enligt Peace & Loves hemsida beror det på sjukdom.

Reggaeartisten Governor Andy ersätter tillsammans med bandet Gräsrot.

Däremot finns andra chanser att se Tove Styrke i sommar, bland annat på Gatufesten i Sundsvall den 5 juli och på Salafestivalen den 28 juli. Nu är det också klart att hon uppträder på Pridefestivalen i Stockholm den 3 augusti

Dagens Bild

Dagens Bild

Nya Bilder På Tove

Tove Styrke on MTV WORLD STAGE

Ny Photoshoot Med Tove

¨

Bilder Från Toves Copygr.am

Klicka här för att komma till Toves Konto.

Dagens Bild

Top Model-Alice: "Folk Tror Att Jag Är Tove Styrke"

Alice Herbst och Tove Styrke är så lika varandra att folk ibland tar fel: - Jag fick massa smink för att en kassörska trodde att jag var Tove, berättar Alice för Nyheter24.

"Top Model”-vinnaren Alice Herbst, 19, är bedårande vacker med sin blonda page, sug i blicken och ungdomliga ansikte. Men hon är inte ensam om sin look – likheten med Tove Styrke är slående.

Alice påminner till och med så mycket om den före detta “Idol”-deltagaren att folk till och med tagit fel.

– Jag har hört ett par gånger att vi är lika, ja. En gång i en butik i somras så kollade kassörskan på mig jättemycket. När jag kommer till kassan och ska köpa ett litet läppglans så har hon plockat ihop massa produkter och säger "Det här kommer du få, du har en blogg va?". Och jag bara "Ja...?" och sen säger hon "Tove Styrke, jag älskar dig", berättar Alice för Nyheter24.

– Men jag var tvungen att säga att jag inte var Tove, men hon sa att jag var så snygg så jag fick det ändå, hahaha, tillägger hon.

Alice själv tar det som en komplimang.

– Jag tycker hon är snygg, säger hon.

Tove Är Klar För MTV World Stage

Tove Styrke, Loreen, Nelly Furtado, B.O.B klara för MTV World Stage i Gbg 21 juni, gratis på Götaplatsen:

Loreen och Tove Styrke klara för MTV World Stage i Göteborg

Idag avslöjar MTV de två sista artisterna för MTV World Stage i Göteborg den 21 juni: Eurovision-vinnaren Loreen och svenska popfenomenet Tove Styrke. Loreen och Tove kommer tillsammans med tidigare utannonserade Nelly Furtado och B.o.B att bjuda Göteborg på en gratiskonsert staden sent ska glömma, en konsert som senare kommer att sändas till hundratals miljoner hushåll världen över.

Sedan Loreen fullkomligt krossade allt motstånd i Eurovision 2012 i Baku den 26 maj har hon blivit en av de mest eftertraktade artisterna i Europa. Hennes Euphoria har intagit förstaplatsen på de flesta europeiska låtlistor, och förutom Euphoria kommer Loreen att framföra nytt material från hennes kommande platta. Mattias Behrer är chef för MTV i norra Europa och är mycket entusiastisk över Loreens kommande uppträdande i Göteborg:

- Vi ville ge svenskarna och alla internationella besökare en så euforisk midsommarstart som möjligt och med Loreen är det säkerställt. Här är chansen för alla svenskar att tillsammans med Loreen, Nelly Furtado, B.O.B och Tove Styrke verkligen visa hundratals miljoner hushåll runt om i världen hur en svensk midsommar skall, och bör, inledas, säger Mattias.

Tove Styrke har det senaste året haft fullt upp med sin europalansering. Hennes skivbolag Sony Music har gjort henne till deras största prioritet i Tyskland, och i fredags den 1 juni ställde hon till med storslagen show på den stora tyska festivalen Rock Am Ring. Hon har även uppträtt på Tysklands största TV-kanal RTL. Tidningen New York Post har listat henne som en av tio up and coming-artister att ha koll på under året. Då Tove Styrke redan är på god väg att slå igenom stort i Europa med omnejd, samt att hon är blotta 19 år gammal, passar hon väl in konsertkvällen:

- Tove är en fantastisk artist som kommer passa otroligt bra in med övrig line-up, vi är mycket glada bokningen. Hon blir också kvällens yngsta artist och vi är övertygade om att vår målgrupp kommer älska henne. På samma sätt som med Loreen kommer vi att sända ut hennes musik till våra hundratals miljoner hushåll runt hela världen. Vår största förhoppning är att många får upp ögonen för henne i samband med att vi sänder programmet i höst, säger Mattias

Tove Uppträder På RockAmRing I Tyskland

Tove Svarar På 15 Frågor

Artikel Om Tove I En Engelsk Tidning