Recension: Tove Styrke - Debaser


Tove Styrke släppte i november sitt debutalbum och startade sin turné på Debaser i Malmö i torsdags. Tidigare i veckan spelade hon förband till The Ark på Cirkus i Stockholm.

När hon gör entré är hon lika sockersöt och oskuldsfull som under idol, men hon har större saker i sin musikaliska skattkista. Än så länge är det bara på gång. Tove är bra, men hon kan bara bli bättre. Hon är såklart för klen för Malmö Arena, fast i torsdags var det publiken som svek. På begravningar säger man att det är de närmast sörjande som närvarar, på Debaser stod ett hundratal människor i en halvmåne kring scenen och diggade med. Det drog ner tempot brutalt.

Jag kan inte släppa tanken på Tove som Robyns lillasyster, men hon är en egen växande artist, hon är bara i startgroparna. Det är fult att försöka jämföra artister, Tove har bara inte hittat något eget ännu. Det är då man ska komma ihåg att det fortfarande är hennes första konsert på egna ben.

Konserten är bra, musiken får igång en. Det som sorgligt nog fallerar helheten lite är mellansnacket där monologen än inte gått ur den flickiga intervjukänslan från Idol. Värst är avslutningsanförandet efter hennes Queen-cover på Radio Gaga som luktar skolavslutning rakt igenom.

Om ett antal år har Tove gått retorikkurs, tagit danslektioner av folk utanför Robyns umgängeskrets och lockat fler av Gaga-fansen till det ställe där hon svänger. Då är hon stor i sig, men det är lång väg dit.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: