Tove I Posh24.seKlicka HÄÄÄR för att läsa artikeln!

Bild Från Nån Spelning!

Glöm Inte Att Hon Är Bara 18 År

När New York Post flaggade för tio namn att hålla koll på under 2011 var ett av namnen svenskt. Det namnet var Tove Styrke. ”She’s gorgeous, she’s pop perfection and she’s Swedish, so no doy I’m gonna love her like a fatty loves a Happy Meal.” skrev den amerikanska tidningen. Nåja, Tove kanske inte är ett av 2011 års viktigaste nykomlingsnamn, men hon är lovande, det är ett som är säkert. Hon är riktigt lovande.

Jag ser Tove Styrke på Tempel i Karlstad, det är löningshelg men trots det är publiken till att börja med lite sådär lagom intresserade. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att artisten på scen är en nykomling med endast ett album och två hits i bagaget. Men sanningen är ju att låtarna som fyller ut resten av konserten också är riktigt bra. När alla pratade om Robyn förra året kom Toves debutalbum något i skymundan. Tove är absolut inte någon Robynkopia men hennes musik är ändå besläktad med den svenska popdrottningen. 2010 borde varit ett år då Robyns electropop även kunde hjälpa Toves starka electropopiga låtar att lyfta och hennes skiva borde fått större genomslag än vad den fick. Under konserten märker man också hur intresset bland publiken ökar och ökar, fram till klimaxet i den avslutande White Light Moment och extranumret, covern Radio Gaga.

Det som slår mig allra starkast när Tove står på scen är vilken fruktansvärt lovande artist hon är, hur relativt färdig hon är som artist i sitt scenspråk. Hon verkar själv väldigt övertygad om vem Tove är, och redo att övertyga oss om vem Tove är.

Glöm inte bort att hon är 18 år gammal, hon har endast ett album i ryggen men ändå är hon så självklart cool på scenen. Hon är alltså i en ålder då de flesta artister harvar runt i replokaler och ännu inte har hittat ingredienserna som krävs för att nå ut med sin musik. Tove är 18 år, född 1992. Hon har precis fått komma in på krogen, och ändå är hon så självklar som artist. Hon tar sin plats på ett sätt som få erfarna artister gör. Tove har en scenpersonlighet som känns äkta och verklig. Allt det som en Idol-jury spenderat månader och veckofinaler åt att fila bort och tygla, det låter Tove nu flöda fram och allting känns självklart. Tove Styrke är en stjärna och hon kommer att ta sin plats både på den svenska och på den internationella artisthimlen. Det kommer även publiken på Tempel att fatta till slut.

Jag Har Alltid Haft Behov Av Att Uttrycka Mig"

Tove Östman Styrke sitter på skivbolaget Sony musics kontor i Stockholm och äter frukt. Dagen är hektisk och frukten får ersätta en utebliven lunch. Men hon är van vid hektiskt.

Hon använder ofta ordet när hon beskriver saker som har med hennes korta, men intensiva karriär att göra. En karriär som på bara några år tagit henne från uppväxten i Umeå till svenska vardagsrums genom tv-fenomenet Idol, till Stockholm och skivkontrakt, topplistor och utmärkelser. Och nu: ut i landet på en omfattande klubbturné.

Men premiären för några dagar sedan blev inställd. Likaså spelning två och tre. Influensan satte stopp. Som kompensation blev det uppvärmningsgig på Cirkus i Stockholm med The Ark.

– Det var en speciell situation, börjar hon trevande.

– Att spela inför så många som helst ville se något annat. Folk ville ju bara att jag skulle sluta spela så The Ark kunde gå på men efter hand så vann jag över dom på min sida, vid sista låten var hela publiken med mig. Det var en arbetsseger, fortsätter hon stolt.

Nu ser hon fram emot många mil i turnébussen, möten med fans och en entusiastisk publik.

– Jag försöker besöka så många vrår av det här landet jag kan, säger hon mellan frukttuggorna och pratar varmt och entusiastiskt om sin kärlek till att stå på scenen inför en publik.

Hon har växt upp i en musikalisk familj, där instrument alltid funnits lättgängliga och Ted Gärdestad ackompanjerade bilsemestrarna. Hon tillskriver en stor del av hennes kärlek till musiken sina föräldrar.

– Musik har alltid funnits omkring mig, jag har alltid spelat teater, dansat, spelat piano och sjungit. Och jag har alltid haft ett behov av att uttrycka mig på något sätt. Med tiden har det tagit allt mer plats i mitt liv, nu har det utkristalliserat sig till en karriär, fortsätter hon och är noga med att påpeka att föräldrarna aldrig styrt henne utan att hon själv hela tiden bestämt takten.

– Vi lyssnade mycket på Ted under semestrarna. Nu känner jag väl att den musik jag själv gör är väldigt långt ifrån Teds musik men det skulle inte förvåna mig om han har påverkat mig mer än jag tror.

Resan från tradjazzbandet i Umeå till att bli handplockad av Anders Bagge till Idol gick via ett anonymt tips.

– Jag halkade in i Idol. Det påstås att det ska ha varit min mamma som tipsade men hon har fortfarande inte erkänt det. Så det kan vara vem som helst, skrattar hon. Hennes karriär har fått en kickstart genom en anonym välgörare.

– Ja, visst är det så. När jag väl fick frågan om att medverka var jag för nyfiken för att låta bli.

Hennes medverkan betydde flytt till Stockholm.

– Jag åkte hemifrån och tänkte att jag skulle vara borta typ en vecka. Sedan blev det ett halvår, bodde hos kompisar, ibland på hotell. Det var hektiskt.

Tiden i Idol – hon slutade som trea 2009 – beskriver hon också som speciell. En lärorik period som gav henne en hel del nyttiga erfarenheter.

– Man blir ju uppfostrad till att bli en så bra artist som möjligt. Det jag framför allt tog med mig var en rutin, man måste hålla sig själv på en viss nivå hela tiden, en nivå där man hela tiden ska kunna leverera.

Direkt efter Idol landade hon ett skivkontrakt och hennes självbetitlade debut släpptes i höstas. Hon har själv medverkat som låtskrivare till flera av spåren, däribland den flitigt radiospelade White light moment.

– Oftast går det till så att vi låser in oss i en studio. Vi utgår ifrån en melodi- eller textsnutt som någon av oss kommit på. Sen kör vi bara. Man försöker inspirera varandra och till slut har man förhoppningsvis en bra låt.

Bland hennes samarbetspartners märks Janne Kask från insomnade popbandet Brainpool, Adam Olenius från Shout out louds och Lykke Li. De två sistnämnda ligger bakom Tove Styrkes hittills största hit Million pieces.

– Det är viktigt med variation på ett album och att varje låt fyller en funktion. Men det ska inte låta som tio olika artister. Jag hoppas att jag, min röst, fungerar som den röda tråden på skivan.

Nu när hon ska ta sin musik från studioinspelning till scenen tror hon att den kommer att upplevas som hårdare.

– Ja, det är rätt hårt lirat, med punkiga trummor. Det blir fett och hårt. Eftersom det till stor del är klubbställen jag ska spela på försöker jag göra låtarna så dansanta som möjligt. Utan att förlora känslan i musiken.

Tove Styrke nämns allt oftare i samma sammanhang som Robyn och Lykke Li, två artister som lyckats nå ut med sin musik utanför Sveriges gränser. En satsning på utlandet är något som ligger med i planeringen även för Tove Styrke.

– Jag vill absolut utomlands men det är viktigt att ta en sak i taget. Nu är det Sverige och Norden som gäller, sedan tar vi nästa steg.

Hinner du göra någon ny musik under året?

– Ja, det är tanken i alla fall. Jag har redan börjat skriva och spela in en del. men sedan vet jag inte om det mynnar ut i ett regelrätt album eller om det blir enstaka singlar.

Tove I VK!Klicka HÄÄÄÄR för se artikeln om Tove!

"Jag Har Kämpat"

Tove Styrke, 18, trodde hon blivit utvald till "Idol" för att tittarna skulle få skratta åt henne. Drygt ett år senare listas hon som en av 2011 års viktigaste artister av New York Post. Ett resultat av Laila Bagges visdomar och råd? Inte. - Just det som juryn säger blir ganska genomskinligt efter ett tag, säger Tove Styrke självsäkert. HYLLAS AV AMERIKANSKA NEW YORK POST ÅLDER: 18 år. BOR: Stockholm. Kommer från Umeå. FAMILJ: Singel. Mamma, pappa och två systrar. YRKE: Artist. BAKGRUND: Blev känd genom "Idol", där hon slutade trea. Släppte i juni singeln "Million pieces", skriven av Adam Olenius från Shout Out Louds och Lykke Li. Andra singeln blev "White Light Moment".I november utkom sen ett helt album som fick fin kritik. Tove Styrke blev årets nykomling på P3 Guld och har listats av New York Post som en av de viktigaste artisterna att hålla koll på under 2011. Twingly bloggsök1 blogginlägg länkar till artikeln Visar de 1 mest länkade / senaste inläggen. Tove Styrke släpper High And Low i sex versioner31 dagar sedan Tove Styrke Bloggen » Tove...Twingly bloggsök ‹ 1 › Tove Styrke är bara arton år, men rattar redan sin karriär lika bestämt som en Robyn i miniatyr. När vi möts har hon suttit uppe till tre på natten och mejlat om sin nya video. Tove är rakt på sak: "Idol" är inget hon vill glömma. Det var en dörröppnare. Men en dörr kan smälla igen illa kvickt. - Man måste hela tiden jobba för det man vill och sträva framåt. Jag har verk-ligen kämpat. På alla sätt. För det hade kunnat bli en mycket, mycket sämre skiva om jag inte hade lagt manken till. Det gäller alla delar, säger Tove och tittar upp. Världens roligaste jobb - Man ska absolut inte skjuta ut hakan om man inte har nåt vettigt att säga, men om man säger bra saker när man lägger fram sin mening, då fortsätter folk att lyssna på en, säger hon och menar att det inte alls är svårt att hävda sig mot dubbelt så gamla kolleger. - Jag har verkligen världens roligaste jobb. Det tuffa är att man kan bli lite knäpp när fokus är så mycket på en själv. Vad man än gör, måste man ha i åtanke vad folk kommer att tycka om det, men samtidigt inte tappa magkänsla och instinkt. Skivkontrakt direkt Just nu är Tove Styrke ute på sin första turné som blivit något uppskjuten på grund av en illa tajmad influensa. - Man vill ju inte kräkas på de som ställt sig längst fram. Tove hann knappt lämna "Idol"-scenen innan hon serverades ett skivkontrakt. Trots det grät hon sig igenom sina sista skälvande minuter i programmet. - Det var så mycket känslor som vällde över en. När jag väl landade på mitt hotellrum kände jag en sjuk lättnad. Att slippa står där varje fredag och göra exakt som alla förväntar sig att man ska göra. Att vänta på att åka ut och inte ens veta att det går bra om man vinner. "Det blir genomskinligt" Vad tycker du om råden du fick i "Idol"? - Just det som juryn säger blir ganska genomskinligt efter ett tag när man vet hur det funkar. Du menar att de inte säger exakt vad de menar? - Jag har fått den uppfattningen. Juryn är där för att göra bra tv. Tove har inga problem med att prata om sin "Idol"-bakgrund. - Man underskattar människor ganska markant om man tror att man kan få dem att glömma att man varit med där

Hig And Low Musik Video!Klicka HÄÄÄR om ni villse den på vimeo


Det finns bara ett ord att säga - W-O-W" Tove gör mig chockade på allt hon gör! (på ett bra sätt).
Jag ÄLSKAR musikviden.

Senaste Inlägget I Nikeishas Blogg!Klicka HÄÄÄR för att läsa den!

Bilder Från Debaser I Malmö!

Bilder Från Cirkus!

Tove Gästar RIX FM!

Klicka HÄÄÄÄÄR för att se videon!

♥Tove Bilde Del 29♥

OMB! (Överlycklig)

Kolla vad cdon.com och SONY music skickade till mig en signerad Tove Styrke skiva!
Tack så hemskt mycket SONY music och cdon.com (även om jag har Toves skiva så är de ju alltid kul med en som är signerad)Upptradering
Jag fick hem ett papper där de stog att jag hade fått ett paket så jag gick ner till ICA idag och kollade vad som fanns i och det var:


Japp en signerad stor Tove Poster!
En gång till tusen tack cdon.com och SONY music!

Videoklipp Från Cirkus!Det är en mobilklipp!

Artikel Om Tove I Expressen!Klicka HÄÄÄÄÄR för att läsa den.

En Artikel Om Tove!Tove Styrke ­är den mest starkt lysande stjärnan från fjolårets Idol som under sommaren och hösten 2010, och en bit in på det nya året, fortsatt att sprida sin stardust över Sverige.

Med hjärtat och smaken på rätta stället har hon valt rätt människor att arbeta med och förra årets stora hit "Million Pieces", skriven av Adam Olenius (Shout out Louds) och Lykke Li, sopade rent allt motstånd och blev under hösten P3s mest spelade singel. "White Light Moment", skriven av Peter Ågren (The Amplifetes), Janne Kask samt Tove själv, blev den andra singeln från Toves självbetitlade album som släpptes i november 2010, producerat av bl.a. Patrik Berger (Robyn), Peter Ågren (Amplifetes), Janne Kask (Lake Heartbeat) och Lotus & 2manyfreckles.

Tove röstades fram till "årets nykomling" på P3 Guld i januari.

Live ser vi Tove med Hässleholmsproducenten Stefan Thor (Tomi Kiiosk, Folie, Kondens m.m.)

4/5 Dagens Industri (Jan Gradvall)
”Tove Styrke kan bli en idol på riktigt. En världsidol.” ”Som en Madonna”

3/5 QX
”Starkt Styrke!”

3/5 Aftonbladet-plus
”Elektronisk popmusik med melodier som inte ber om ursäkt”

5/6 Nöjesguiden
”Tillsammans med Patrik Berger (Dancing on My Own) och Janne Kask från Brainpool gör hon ett av årets bästa svenska popalbum.” ”Hennes debutalbum är elva låtar om darrande förhoppningar, om värkande längtan, om den omedelbara framtiden.”

3/5 DN

”Rapp, elegant danspop.”

4/5 SvD
”Tove Styrke har nåt stort på gång.” ”Beating On A Better Drum är något så sällsynt som en sexig svensk poplåt och texterna är rakt igenom träffsäkra och personliga.”

4/5 Sydsvenskan
”Snyggt, coolt”

Jon Cowen (uppror.com) spelar skivor före och efter konserten!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Tove Styrke

Tove Styrke slog som 17-åring igenom i TV-programmet "Idol" i Sverige. Efter tävlingen släppte hon sin debutsingel "Million Pieces" som skrivits av Shout Out Louds sångare Adam Olenius och Lykke Li. I november 2010 släpptes det självbetitlade debutalbumet som producerats av bland andra Patrik Berger (Robyn), Peter Ågren (Amplifetes) och Janne Kask.

Tove Styrke På Cirkus - Bilder

Video Från The Voice!

Bild Från Mix Megapol

WLM Live Hos Mix Megapol!

Bild Från Nikeishas Blogg

WLM Live Hos The Voice!Artikel Om Tove!Klicka HÄÄÄR för att läsa den;)

Tove Styrke På STK i Vasa

Tove Styrke är affischnamnet på Svenska Talande Klubben i Vasa i nästa månad. Styrke uppträder på nattklubben Fontana den 29 april. X3M sänder spelningen på webben.

- Jag är som sjukt peppad på att åka ut och spela! Lite tyngre och lite bättre, trummor och synthbas och grejer, kul, säger 18-åringen till X3M.

Tove Styrke blev känd då hon slutade trea i Svenska Idol 2009. Sin första singel släppte hon sommaren 2010 och i höstas släppte hon sitt debutalbum.

Den österbottniska elektrohiphoparen Daco Junior bestiger också Fontanas scen.

Tove Inställer In Konserten I Uppsala!Tove Styrkes planerade konsert på Katalin i Uppsala på torsdagskvällen är inställd på grund av sjukdom.

- Tove har en efterhängsen influensa som inte vill ge med sig. Därför är vi tvungna att ställa in hennes tre första spelningar på turnén, säger Petra Åkesson, manager på Styrkes skivbolag Sony Music.
Hon tillägger dock att Tove Styrke har för avsikt att komma till Uppsala längre fram. Något nytt datum är dock inte klart ännu.
Katalin meddelar att köpta biljetter kan återlösas på respektive inköpsställe.Krya på dig Tove <3

Grattis På Namnsdagen Tove!

Idag den 5 Mars har Tove namnsdag!
Grattis <3