Glöm Inte Att Hon Är Bara 18 År

När New York Post flaggade för tio namn att hålla koll på under 2011 var ett av namnen svenskt. Det namnet var Tove Styrke. ”She’s gorgeous, she’s pop perfection and she’s Swedish, so no doy I’m gonna love her like a fatty loves a Happy Meal.” skrev den amerikanska tidningen. Nåja, Tove kanske inte är ett av 2011 års viktigaste nykomlingsnamn, men hon är lovande, det är ett som är säkert. Hon är riktigt lovande.

Jag ser Tove Styrke på Tempel i Karlstad, det är löningshelg men trots det är publiken till att börja med lite sådär lagom intresserade. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att artisten på scen är en nykomling med endast ett album och två hits i bagaget. Men sanningen är ju att låtarna som fyller ut resten av konserten också är riktigt bra. När alla pratade om Robyn förra året kom Toves debutalbum något i skymundan. Tove är absolut inte någon Robynkopia men hennes musik är ändå besläktad med den svenska popdrottningen. 2010 borde varit ett år då Robyns electropop även kunde hjälpa Toves starka electropopiga låtar att lyfta och hennes skiva borde fått större genomslag än vad den fick. Under konserten märker man också hur intresset bland publiken ökar och ökar, fram till klimaxet i den avslutande White Light Moment och extranumret, covern Radio Gaga.

Det som slår mig allra starkast när Tove står på scen är vilken fruktansvärt lovande artist hon är, hur relativt färdig hon är som artist i sitt scenspråk. Hon verkar själv väldigt övertygad om vem Tove är, och redo att övertyga oss om vem Tove är.

Glöm inte bort att hon är 18 år gammal, hon har endast ett album i ryggen men ändå är hon så självklart cool på scenen. Hon är alltså i en ålder då de flesta artister harvar runt i replokaler och ännu inte har hittat ingredienserna som krävs för att nå ut med sin musik. Tove är 18 år, född 1992. Hon har precis fått komma in på krogen, och ändå är hon så självklar som artist. Hon tar sin plats på ett sätt som få erfarna artister gör. Tove har en scenpersonlighet som känns äkta och verklig. Allt det som en Idol-jury spenderat månader och veckofinaler åt att fila bort och tygla, det låter Tove nu flöda fram och allting känns självklart. Tove Styrke är en stjärna och hon kommer att ta sin plats både på den svenska och på den internationella artisthimlen. Det kommer även publiken på Tempel att fatta till slut.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: