Gammal intervju med Tove!




Från Umeå till Stockholm och från Tove till Idol-Tove med hela svenska folket. Detta har hänt i 16-åriga Tove östman-Styrkes liv under de senaste veckorna. Nu är hon en av de elva finalisterna som på fredag fortsätter kampen om en finalbiljett i Idol 2009.

 

Anders Bagge drog under sommaren ut på en ensamturné för att finna ytterligare talanger till Idol 2009. I Umeå hittade han ingen mindre än 16-åriga Tove Östman-Styrke, och nu - långa veckor och många nervpirrande auditionögonblick senare - är hon en av finalisterna i årets säsong av programmet.
Under dagens presskonferens berättade Tove för Zitiz och Gylleneskor om livet som nybliven idol, och hur man lyckas behålla fötterna på jorden.


Nu är du här, hur känns det?

– Det känns jätteroligt! Overkligt men riktigt, riktigt kul!

När en guldbiljett till slutaudition till Stockholm var säkrad började kampen om en plats till kvalveckan. Även därifrån lyckades Tove avancera, och tillslut stod det alltså klart att hon blev en av de elva utvalda finalisterna. Tillsammans med de andra tio ingår Tove i ett oerhört starkt startfält, men det är inte bara konkurrens som  känns av inom gruppen.

– Vi är ett jättehärligt gäng, och det är hela tiden mycket humor och skratt. Just eftersom vi är konkurrenter känns det verkligen jätteviktigt att det är bra stämning. Det är skönt att det kan vara lite lättsamt emellanåt också, inte bara blodigt allvar, säger Tove

Men trots alla skratt, skämt och glada stunder kommer någon av de elva åka ut och resa hem redan på fredag. 

Hur skulle du känna om du åker ut den här veckan?

– Jag kommer sakna alla jättemycket om jag blir den som får lämna programmet. Redan nu saknar man alla de nio som åkte ut i fredags. Man hinner nämligen bli så sammansvetsade när man umgås så mycket, berättar hon.

För att undvika just ödet att bli utröstad har Tove en plan. På fredag ska hon fortsätta på samma spår och stil som tidigare bevisligen gått hem hos såväl tittarna som juryn. Skillnaden är bara att hon nu ska försöka lyfta upp sången och uppträdandet ytterligare en nivå. Kritik från juryn är dessutom inget hon verkar rädd för:

– Jag har ju inte blivit så väldigt kritiserad hittills, men om jag skulle få kritik från juryn på fredag så har jag antagligen gjort något för att förtjäna det. I så fall är det bara bra att få höra de fel man har gjort och kunna förändra och förbättra sig till nästa gång, förklarar hon.

Trots att Idol-cirkusen nu dragit igång på allvar behåller Tove sitt norrländska lugn:

– Jag är precis samma person som innan Idol, och jag förändras inte av allt det här. Det är verkligen viktigt för mig att stanna kvar på jorden och inte fundera för mycket på allt runt omkring. 

Det nya kändiskapet som titeln Idol-Tove faktiskt innebär verkar kort sagt inte ha stigit denna coola Umeå-tjej åt huvudet. Istället fokuserar hon nu helhjärtat på fredagens första veckofinal, och med Katy Perrys Hot'n'Cold hoppas hon kunna ta ytterligare ett steg mot den stundande finalen i Globen den 11 november




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: