Från Borås Tidning!


Årets säsong av Idol är i full gång och juryns tjat om att passa in i popmallen ekar högt över landet under fredagskvällarna.

Tove Styrke, trea i fjolårets upplaga av programmet, kunde troligen inte bry sig mindre. Hon har istället fullt upp med satsningen på sin solokarriär och sökandet efter sitt eget, personliga uttryck.

Ingen enkel uppgift. Många före henne har haft samma ambitioner, men misslyckats. Fast, så är det också långt ifrån alla som kommit på tanken att ta hjälp av några av den svenska musikbranschens mest kreddiga och framgångsrika profiler.

Lykke Li. Adam Olenius från Shout Out Louds. Brainpool-sångaren Janne Kask. Samtliga har de bidragit med material till Styrkes självbetitlade debutalbum. Allt medan Patrik Berger, som tidigare samarbetat med artister som Robyn och Darin, axlat producentrollen.

ngen dålig ensemble, som naturligtvis också har haft en avgörande effekt på slutresultatet. Lämnat avtryck. Bland annat i form av beats och rappa rytmer; vasst melodiska synthslingor och knorrig pratsång. Lekfullt busiga inslag som i sin tur ger gott om utrymme åt en debutant med stort behov av en egen plats.

Synd bara att blott 17-åriga Tove Styrke inte riktigt klarar av att fylla det där tomrummet än.
Inte särskilt underligt, med tanke på hennes knappa erfarenhet och att hon fortfarande befinner sig precis i startgroparna på karriären. Men synd. För på grund av det blir det svårare att avgöra om den här krispiga pop-repertoaren verkligen är något för henne. Samtidigt som det också påverkar albumets musikaliska helhet.

Därför, även om låtarna bär doft av alltifrån Robyn, Lykke Li, Kleerup och Kylie Minouge och ger ett starkt första intryck så slutar de växa förhållandevis snabbt. Utvecklas aldrig riktigt förbi det ytliga stadiet.

Men bortsett från det, visst talar den här debuten för framtiden; och Styrkes ambition, attityd, strävan efter något eget och känsla för samarbetspartners kan ta henne långt. Oavsett vad Idol-juryn tidigare har sagt...



Egnligt ToveStyrkeBloggen så hade inte artkeln från Borås tidning kommit ut på nätet än men jag kollade runt litte på Borås tidnings hemsida och vips så hittade jag artikeln.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: