Artikel Om Tove I Nsd.se


Piteå Dansar och Ler, Spotifyscenen

Betyg: 4

Glöm Idol. När den ordentligt avsmalnade Tove Styrke kliver upp på scenen iförd ett par vansinnigt höga, chockrosa platåskor och skrevar vidvinkelobjektiven framför kravallstaketen i sina svarta trosor krossas alla minnen av den timida Umeåtjejen som svenska folket en gång lärde känna.

Tove har gått vidare och surfar nu mera på svallvågorna från Lady Gaga och Robyn.

Hon inleder med det starka öppningsspåret ?Beating on a better drum? och fortsätter i ett rasande nästan kokaininspirerat tempo.

Ljudbilden smetar ihop och rösten skär sig till och från men vem bryr sig. Ett norrländskt yrväder av känslor dansar uppe på scenen - likaså publiken där nere . Det är fantastiskt.

Men efter den bombastiska fjärde låten?Bad time for a good time? avtar den initala stormen. Styrkes låtkatalog håller inte för en hel konsert. Melodierna blir repeterande och bubblan av ny popstjärna spricker likt ungdomens kranka drömmar om evig kärlek.

Vi betar av alla måsten ?High and low?, ?Stalker in your speaker?, ?Million pieces? och landar slutligen i finalen med dunderhiten ?White light moment?. Publiken hoppar upp och ner tjutande av lycka. Efteråt är jag alldeles mätt.

45 minuter discopop signerat Styrke är fullt tillräckligt.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: