Publiken Vaknade Mot Slutet Av Toves Konsert


När jag hörde Tove Styrkes första singel ”Million pieces” på radion i juni förra året vred jag upp volymen och gungade med. Skönt, nästa ”Body talk”-platta blir lika bra, tänkte jag. Men, visade det sig snart, det var inte Robyn som sjöng, utan Tove Styrke som med en mognare röst och hårda electrobeats högg sönder ”Idol”-epitetet i småbitar.

När det självbetitlade albumet sedan kom i november – ett år efter att Styrke blev trea i ”Idol” – blev det uppenbart att förstasingeln inte var en lyckträff. Likt Amanda Jenssen och … vänta … vänta … vänta … nä. Likt Amanda Jenssen hade Tove Styrke haft tålamod, integritet och talang nog för att bida sin tid och förvalta uppmärksamhetskapitalet på bästa sätt. Skivan var inte rakt igenom fantastisk, men den bästa svenska tonårsdebuten jag har hört sedan just Robyns.

”Million pieces” blir den andra låten på Tove Styrkes fredagskonsert på Youth Area Stage. Efter en ganska svag inledning med ”Beating on a better drum” – en annan bra låt på albumet – visar Styrke och hennes komptrio här att plattans elektroniska ljudbild går att överföra till scenen. Visst låter det burkigt inne i hangaren, men nog svänger det.

Fast det vill inte riktigt lyfta. Den unga publiken (cirka 200) – maxåldern är 25 – applåderar flitigt efter låtarna, men står mest artigt och tittar på under dem.

Tove gör nog sitt bästa för att få i gång alla, men det händer inte så mycket förrän i min favorit ”High and low”, som kommer i slutet av konserten. Då dansas och jublas det friskt, likaså i Styrkes största hitlåt, ”White light moment”, som avslutar konserten efter drygt 40 minuter. Men någon ”Idol”-stämning blir det aldrig. Fast jag är nöjd.

Efteråt är jag kluven till valet av scen. Å ena sidan siktar Tove Styrke ju inte alls på den yngre ”Idol”-publiken – det är ingen slump att hon inte var med på torsdagens Rix FM-festival – och nog hade konserten haft minst dubbelt så många besökare utan åldersgräns. Å andra sidan är det berömvärt – verkligen! – att erbjuda ungdomar att få gå på en alldeles egen konsert, utan festivalglada vuxna som rullar hatt. Det där med att både ha kakan och, ja ni ve


Postat av: IDA (love ulrik)

Har hon klippt sig elr är det en peruk? ;D

2011-08-10 @ 15:44:57
URL: http://styrkes.blogg.se/
Postat av: Anonym

KOLLA IN MIN TÄVLING I BLOGGEN =D

2011-08-10 @ 15:54:51
URL: http://missyt.myshowroom.se
Postat av: XTIO En av Sverigest snabbaste växande Blogg!



<B>BLOGG FORUM</B>

Förlåt om du får detta och redan har fått det, men uppfriskning skadar aldrig och detta är kanske mycket <B>VIKTIGT</B> för din blogg! Jag har skapat något som kallas för BLOGG FORUM där du kan lägga upp din blogg och dina idéer och tips så att andra som kanske inte har en blogg har det lättare att hitta till din blogg enbart för att just din blogg är <B>UNIK</B> och det du gör kan bara du göra. :) Eller så kan det vara nödvändigt för andra bloggare att lättare hitta nya bloggar som passar just dom! Tänk på att FORUMET är nytt och det är inte så många medlemmar, men heey man måste börja någonstans. Tänk på detta också, ju snabbare du blir medlem och lägger upp inlägg i trådarna så är det större chans att folk hittar din blogg fortare eftersom du kommer förmodligen ligga längst upp eftersom du gjort flera inlägg. Om du gör grund tips som alla kan ta del av så kommer den tråden att bli klistrad och för alltid att stå längst upp i just den tråden du har skrivit i. Dom 5 - 10 första grund tipsen som är lätt att förstå, bra skrivet och verkligen ger allt det som läsaren behöver kommer att bli klistrad. :)



http://xtioblogg.forum24.se/

Det ovanför är sjukt värt att läsa!!!

http://xtioblogg.forum24.se/



Gå gärna in och läss mitt inlägg GILLA och svara på frågorna. :)

http://xtio.nu/2011/august/gilla.html

2011-08-10 @ 15:54:55
URL: http://xtio.nu
Postat av: Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 5 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/august/onsdag-dagens-blogg.html#comment

2011-08-10 @ 16:12:31
URL: http://anneliih.blogg.se/
Postat av: yasmine modell mamma och fru

allt bra? kram

2011-08-10 @ 16:13:56
URL: http://yasminegill.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: