Styrke Får Slita Hårt I Ösregnet



 
KARLSKOGA. Det har gått oväntat fort för Tove Styrke att tvätta bort stämpeln som nio av tio ”Idol”-deltagare märkligt nog skyr som pesten. Den att de faktiskt har varit med i programmet.

Men redan två år efter att sångerskan kom trea och med bara ett album bakom sig skulle få välja att slänga in ”Idol”-prefixet. I stället ser vi Tove Styrke som en lovande debutant med stark integritet. Lite som det var med Amanda Jenssen.

Vacker röst

Hemligheten är, förutom att låtskrivare som Janne Kask och Lykke Li har hjälpt till, att Styrke har hittat så rätt musikaliskt. Det popelektroniska formatet passar 18-åringens sprött hesa röst perfekt.

Live håller sångerskan som bäst på att hitta ett scenspråk med samma pondus. Uppbackad av en syntstark trio ser hon aldrig vilsen ut, men heller inte lika självsäker som hon förmodligen vill. De snygga poserna blir ofta mer utstuderade än riktigt övertygande.

Men så har hon ett extra tufft jobb i kväll. Styrke får slita inför en orättvist liten publik – som dessutom hela tiden riskerar att ge upp för det obarmhärtiga spöregnet som har tagit över festivalen. Då är det svårt att få den drygt halvtimmeslånga spelningen att explodera på riktigt.

’Idol’-Tove snart Tove

Att Tove Styrke ändå lyckas göra ett helt okej intryck är bara ännu ett bevis för att vi snart har glömt hennes tv-karriär helt.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: